You are not logged in.

Announcement

[2017.09.08] DeployStudio build v1.7.8 (checksum, release note).
[2016.08.26] DeployStudio build v1.6.19 (release note).
[2013.02.23] DeployStudio last universal build v1.5.17 (release note).

#1 2017-11-07 18:01:12

OxLib
Member
Registered: 2015-08-20

Kernel Panic on NetBoot w OS 10.13, DS1.7.8

Hi all,

I have just created a new .nbi on a MacBook Pro running OS 10.13.1. My OSX server is also running 10.13.1 with DS 1.7.8. I see the netboot from my client MacBook, and select it to netboot. It will load for about 10 seconds, then gives a kernel panic screen. It is also doing this when I try to netboot from an older iMac also running 10.13.1. Has anyone had a kernel panic occur at this moment in the netboot process?

My system.log records the following during the attempt to connect to netboot:
Nov 7 13:42:35 Mac Mini com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.serviceproxy[35842]): Service exited with abnormal code: 1
Nov 7 13:42:35 Mac Mini com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.serviceproxy): Service only ran for 0 seconds. Pushing respawn out by 10 seconds.

My client MacBook's crash report has "NFS mount failed: NFS server refused mount, check server configuration," but not sure what to do with this.


For what it's worth, I installed 10.13.1 on my MacBook following these instructions so it wouldn't convert to AFS https://forums.macrumors.com/threads/can-you-install-high-sierra-and-not-convert-to-apfs.2069134/

Thanks!

Last edited by OxLib (2017-11-08 16:03:12)

Offline

#2 2017-11-08 16:25:09

OxLib
Member
Registered: 2015-08-20

Re: Kernel Panic on NetBoot w OS 10.13, DS1.7.8

Solved! At least for me. Followed colonelclank here: http://www.deploystudio.com/Forums/viewtopic.php?id=3489. I just deleted my NetBootSPO folder and recreated it through my server.app

Offline

Board footer

Powered by FluxBB