You are not logged in.

Announcement

[2017.09.08] DeployStudio build v1.7.8 (checksum, release note).
[2016.08.26] DeployStudio build v1.6.19 (release note).
[2013.02.23] DeployStudio last universal build v1.5.17 (release note).

#1 2017-09-21 10:20:21

JonathanG
Member
Registered: 2014-09-02

[1.7.8] Netboot on 10.12 and 10.13 boot considerably slower than 10.11

Not sure if anyone else has noticed this but ever since the introduction of 10.12 the netboot set that the DS Assistant makes takes a considerably longer time to boot to the workflow selection compared to a netboot set based on 10.11.
This trend seems to have continued to 10.13 as well, granted this is only the GM so things may change but i still feel it may be worth mentioning.

Is there anything in the pipeline that can fix this?

If it helps i could probably make a video of this.


Thanks in advance.

Offline

#2 2017-09-22 17:53:51

ooshnoo
Member
Registered: 2011-06-13

Re: [1.7.8] Netboot on 10.12 and 10.13 boot considerably slower than 10.11

agreed.  have noticed the same thing with 10.13 taking even longer than 10.12

Offline

#3 2017-09-26 01:34:41

Phych
Member
Registered: 2012-04-05

Re: [1.7.8] Netboot on 10.12 and 10.13 boot considerably slower than 10.11

Same here. Initial Apple loading screen will stop at 3/4ish, making me think it failed, but after a minute or so it'll load again and DS Runtime will come up fine.

Offline

#4 2017-09-27 21:11:26

Trikster
Member
Registered: 2015-06-25

Re: [1.7.8] Netboot on 10.12 and 10.13 boot considerably slower than 10.11

> Phych wrote:

> Same here. Initial Apple loading screen will stop at 3/4ish, making me think it failed, but after a minute or so it'll load again and DS Runtime will come up fine.

This is my experience as well.  On a freshly setup 10.13 machine (Late 2012 21.5-inch iMac, HDD equipped).  Do you all have graphics corruption as well?

Offline

#5 2017-09-27 23:25:33

mjsanders
Member
From: Schiedam, Netherlands
Registered: 2008-09-02
Website

Re: [1.7.8] Netboot on 10.12 and 10.13 boot considerably slower than 10.11

you are not the only one complaining about long boot times

https://macmule.com/2017/09/26/autocaspernbi-autoimagrnbi-1-4-0-high-sierra-compatible-sadness/#8-9_Minute_Boot_Times

It seems to be unavoidable...

Offline

#6 2017-09-28 04:47:27

Phych
Member
Registered: 2012-04-05

Re: [1.7.8] Netboot on 10.12 and 10.13 boot considerably slower than 10.11

> Trikster wrote:

> > Phych wrote:

> Same here. Initial Apple loading screen will stop at 3/4ish, making me think it failed, but after a minute or so it'll load again and DS Runtime will come up fine.

> This is my experience as well.  On a freshly setup 10.13 machine (Late 2012 21.5-inch iMac, HDD equipped).  Do you all have graphics corruption as well?

Not experiencing any graphics corruption, but I am having trouble with APFS imaging.

Last edited by Phych (2017-09-28 04:47:48)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB