You are not logged in.

Announcement

[2017.09.08] DeployStudio build v1.7.8 (checksum, release note).
[2016.08.26] DeployStudio build v1.6.19 (release note).
[2013.02.23] DeployStudio last universal build v1.5.17 (release note).

#1 2007-12-13 14:54:37

LaurentP
Member
Registered: 2007-11-30

[Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

Hello,

I'm working under Leopard server and client. Both updated, and the beta 14 of DeployStudio.

I've got a problem when i try to create the DeployStudio Netnstall Set on my DeployStudio Server.
I've set up the serveur and repository. This works fine.

I try to create the netinstall set:
It failes on the authentication step.
Instead of the authentication window, i have a blank screen, with just "Home", "Go back" and "Continue" buttons.
If i press the "Go Back" button, the application crashes.

I can press "continue" and create the netInstall set, but without the authentication settings. So during the restoration process, DeployStudio Runtime can't connect automaticaly to my server. I have to give my password manually.

Is there an issue to this problem? Did i forgot something?

Thank you
Laurent

Last edited by LaurentP (2007-12-13 14:56:31)

Offline

#2 2007-12-14 15:53:23

admin
Administrator
Registered: 2007-03-29
Website

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

Hi, this is fixed in beta15, released a few minutes ago.

Offline

#3 2007-12-14 16:31:52

mbracco
Member
Registered: 2007-04-12

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

Server 10.4.11

Client G4 ibook 1GHz or so 512mb RAM

in NBImageInfo.plist is still referencing to .dmg and inside the .nbi folder is a DeploystudioRuntime.sparseimage

I renamed the file

and


waiting for about 10 minutes to start up client via netboot. just the spinning-weel with grey apple logo.

on 10.5 server the netboot set is created correctly with .sparseimage in plist and file also .sparseimage

but there no boot at all. i looked in plist and found that all architectures are in DisabledSystemIdentifiers.
I moved them to Enabledsystemidentifiers, saved and Server-Admin is removing them do disabled ...
so using Server-Admin to change this failed too.

Problem ?

Last edited by mbracco (2007-12-14 16:45:30)

Offline

#4 2007-12-17 12:12:48

admin
Administrator
Registered: 2007-03-29
Website

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

Please, try beta16. It fixes Tiger's netinstall sets creation and repository mounting issues.

Offline

#5 2007-12-17 12:46:32

LaurentP
Member
Registered: 2007-11-30

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

Hello,

I've tested with beta 15, and all is working properly for me.
I'll try the Beta 16 and advise you if i find any problem.

Thanks a lot.
Laurent

Offline

#6 2007-12-17 13:53:36

admin
Administrator
Registered: 2007-03-29
Website

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

Beta16 has only fixes for Tiger. Nothing new related to Leopard.

Offline

#7 2007-12-19 09:33:27

michr
Member
Registered: 2007-11-05

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

I have a problem with creating NetInstall Image from Beta16. It doesn't appear in the folder NetBootSP0, and it says already after 2 sec that it is done with creating the image.

Offline

#8 2007-12-19 09:50:04

LaurentP
Member
Registered: 2007-11-30

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

@Michr:
I encounter that probleme once.
Please, verify that the DeployStyudio Server deamon is running on your computer. Try to Stop and Start it with the assistant.

I noticed that even if the service is not launched, the programme believes that the process has finished correctly and won't give you an error.

Laurent

Offline

#9 2007-12-19 13:51:58

admin
Administrator
Registered: 2007-03-29
Website

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

@Michr:
Take a look a the /tmp/DeployStudioAssistant.log file to understand what's happening...
Rebooting might help too (it removes temporary files in /tmp that might affect the netinstall set creation).

Offline

#10 2007-12-24 10:02:25

mbracco
Member
Registered: 2007-04-12

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

hello back,

Merry christmas and a happy new year all together.

Now for the testings,

i installed beta 16 and made some tests, thanks for the enhanced logging in DeploystudioAssistant.log.

Now my G4 is booting up in 10.4 netinstallsets to the point of Grey Mac logo and turning weel (for hours).

Is there logging during boot of the client side , somewhere i can look for ?

Tried to recreate netinstallsets, but no go.

I've setup new netbootserver in 10.4.7 basic, installed beta 16 and configured as usual.

Intel boots, PPC not.

Question in general. If that netbootset is working finally for me, can i just copy over that .nbi folder to 10.5 server ? (in Netbootsp0) or is there something to take care of ?

Addon:

I booted in verbose mode (Command-V) and i see some sections :

## Runtime (104) DSCore.DSServerClientController.valueForURI: /workflows/get/all?id?00:......&group=(null) (220180793.053938)
## MainController: setAppMenuItemsEnabled
.
.
.
###### performRequest:
          target=(MainController: 0x368600>
          selector=setWorkflowsCache:
####### done
.
.
.
## MainController: objectValueForTableColumn

and the cursor in the lower left corner, and thats it

No graphic upcoming, nothing, seems to be the point with the grey apple logo and the spinning weel.

Any suggestions ?

Last edited by mbracco (2007-12-24 10:34:53)

Offline

#11 2007-12-24 10:42:32

admin
Administrator
Registered: 2007-03-29
Website

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

Seems you've built your netinstall set on a server. You'd better try to build your netinstall set on a 10.4.11 client.
Remember that Mac OS X server is only supported on Mac Pro and Xserve, so it might work or not work on other kind of hardware.
Merry christmas :-)

Offline

#12 2007-12-24 10:54:54

mbracco
Member
Registered: 2007-04-12

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

thanks, infact i use a g4 powermac as netbootserver and a macbook for testing,...

i'll try this on xserver and i'll try to do a netinstallsetcreation an 10.4.11 client.

I'll report...

my only problem. it would be a non Universal netinstallset. but a workaround.

can i use a ppc netinstallset and a intel netinstallset activatet together ? how to choose which one to boot ? or is it automatically ?

Last edited by mbracco (2007-12-24 11:19:26)

Offline

#13 2007-12-24 15:28:41

admin
Administrator
Registered: 2007-03-29
Website

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

Hi, yes you can define one default netinstall image sets for each architecture.
The client sends its architecture in the netboot system request, so the server knows which netboot set can be sent back to the client machine.

Last 10.4 server updates are not so universal ;-)

Offline

#14 2007-12-27 08:50:56

mbracco
Member
Registered: 2007-04-12

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

ok, i tested now separate netbootsets for different architectures one for ppc and one for intel.

So 10.4.10 netbootsets ppc work on all ppc
10.4.10 netbootsets intel work on all intel.

10.5.1 netbootsets work from G4 800mHz on upwards, on G3 hangs on grey apple logo with spinningwheel.

That's ok for me. So my problems are gone, thanks to Deploystudio Team.

Happy new year.

P.S. I'll try today 10.4.11 netbootsets with new security update from apple

Offline

#15 2007-12-27 14:36:00

admin
Administrator
Registered: 2007-03-29
Website

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

Thanks for the feedback.
You should have the same behavior with 10.4.11.

Offline

#16 2007-12-27 16:07:33

mbracco
Member
Registered: 2007-04-12

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

it's ok for 10.4.11 too. All tests ok on 10.4 Server.

Now i copied netbootsets to 10.5 server and only Intel start up, whats wrong with PPC now ?

All configured the same as on 10.4 server.

Just all settings related to filtering are stuck, unable to modify (i can modify, but if i save it goes back to initial settings)

But in 10.5 server ?

Offline

#17 2007-12-28 01:14:15

admin
Administrator
Registered: 2007-03-29
Website

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

On 10.5 server you still need both ppc and intel 10.4 netboot sets.
Check the dhcp threshold value in /etc/bootpd.plist on your Leopard server and set it to 0 (the 10s default delay might disturb the netboot process).

Offline

#18 2007-12-28 11:51:07

mbracco
Member
Registered: 2007-04-12

Re: [Beta 14] Probleme creating Netinstall Set

this was already set to 0. but no boot on ppc

Offline

Board footer

Powered by FluxBB